joi, 21 iulie 2016

Renault Captur iul.2016 / aprox. 6000 Km parcursi

Fiind o familie cu 4 membri ( 2 adulti si 2 copii - de 3, respectiv 7 ani ), ne-am decis sa cumparam in luna noiembrie 2015, o masina de familie tanara, un Renault Captur.
Motorizarea aleasa este cea pe benzina, cu cutie manuala, avand un motor de 0,9 Litri si 90 cai putere ( motor cu turbina ).

Motivele pentru care am ales aceasta masina:

  1.  Este o masina practica - fiind hatchback, poti rabata bancheta din spate pentru a obtine un volum mare. Mi-a placut in mod deosebit faptul ca bancheta din spate culiseaza pe o distanta de 10-15 cm, permitand marimrea portbagajului in detrimentul spatiului de la picioarele pasagerilor din spate, sau invers, daca nu avem multe bagaje in portbagaj, putem micsora spatiul in portbagaj, marind confortul pasagerilor din spatele soferului. Foarte util este si sertarul Easy Life, foarte incapator - adesea glumeam ca este cat un sertar de congelator!
  2. Garda ridicata la sol, aproape cat cea a unei Dacia Duster, iti ofera unele avantaje: vizibilitate sporita fara de o masina joasa, permite trecerea peste anumite obstacole fara a exista riscul sa lovesti scutul / baia de ulei / teava de esapament / etc., siguranta mai mare in caz de accident ( safety first ).
  3. Frecvent masina face drumuri scurte, de cativa kilometri, asa incat am ales motorul pe benzina. Mers cu copiii la scoala / gradinita, mers la servici in oras, mers la supermarket frecvent pentru cumparaturi. Porniri si opriri repetate si distante mult prea scurte parcurse, care ar fi dezavantajat un motor diesel ( motoarele diesel se preteaza pentru drumuri lungi, motoarele diesel intrand in parametrii optimi de functionare abia dupa 8-10 Km parcursi ).
  4. A avut ca rival Ford Eco Sport, dar am ales Renault Captur pentru costurile de intretinere mai mici, dotari mai bune la acelasi pret, clasament mai bun la vanzari, Renault Captur fiind best-seller. Distributia pe lant la Renault Captur te scuteste de drumuri la service. Aspect mai placut atat exterior cat si interior. Calitatea materialelor interioare mai buna la Renault Captur.
  5. Timp de 2 ani am cautat o masina second hand pe internet si prin parcurile auto second hand si am ajuns la urmatoarele concluzii: nu se merita sa risc 5000-6000 euro pe o tinichea rujata ( e o loterie ), de multe ori kilometrajul este dat inapoi, uneori masinile au suferit accidente grave si nu mai prezinta siguranta ( altfel gandesti cand esti tata a doi copiii si pleci in concediu - o masina second nu iti ofera siguranta ca ajungi in siguranta de la punctul A la punctul B ).
  6. Are 5 stele Euro N'Cap. La testul Elan / Musse a demonstrat o stabilitate buna.
Vreau sa va mai spun ca aceasta masina am cumparat-o fara test-drive, fara macar a o vedea pe strada sau a-i deschide portierele si sa testez de exemplu pozitia la volan.
Pur si simplu am urmarit pe YouTube.com parerile: Car Buyer, What Car, Giugea si Bratu, 0-100Km/h, George Buhnici, etc.

CONCLUZIA: pana in acest moment sunt multumit de masina per ansamblu si de alegerea facuta. Sa vedem cum va fi peste cativa ani de functionare. Asa cum spuneam, calitatea se vede in timp...






2 comentarii:

  1. Buna ziua, nu stiu daca sa va felicit sau nu, dupa cum ati spus e o loterie cu masinile Renault.
    Sa va spun la ce va puteti astepta (Captur diesel 2013):
    - probleme cu joystickul de lumini (a trebuit inlocuit la aprox 40.000 km)nu mai cupla faza scurta
    - dupa ce a luat o bordura probleme cu directia si amortizorul (adica e destul de fragila pentru un asa zis cross over)
    - si eu am pierdut numarul in Grecia la o panta nu foarte abrupta
    - playerul audio nu stie functia random (sau n-am gasit-o eu)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru parere personala, mai ales ca este a unui proprietar de Captur si nu e o poveste "din auzite". Eu fac in jurul a 10.000 Km pe an. Sper macar ca pana termin ratele sa nu bag bani in ea (4-5ani). Am facut anul asta 1500 Km in concediu in Munte Negru. Nu am ce sa-i reprosez decat faza cu torpedoul micut care a blocat actele inauntru. In rest consum, tinuta de drum, volum portbagaj - ok.

      Ștergere

Comportament Renault Captur pe autostrada

A venit vremea concediilor si am plecat cu Capturul la Marea Neagra, la Costinesti, impreuna cu familia - doi adulti si doi copii plus bagaj...