sâmbătă, 23 iulie 2016

Portbagaj Renault Captur

Am avut o discutie cu cineva care spunea ca portbagajul la Renault Captur este mai mic decat cel al unui Logan. Am avut ocazia sa merg in concediu de cateva ori cu un Logan, si imi amintesc cu neplacere de acest portbagaj: atunci cand vrei sa inchizi portbagajul la Logan, bratele acelea metalice din interiorul portbagajului coboara ca niste ghilotine si lovesc in bagaje, asa ca trebuie sa reasezi lucrurile in asa fel incat sa lasi fieroteniile alea sa coboare atunci cand inchidem portbagajul. Foarte neplacut si foarte nepractic!
Personal, nu sunt un mare fan al berlinelor ( cu portbagaj de tip Logan, Dacia 1310, etc. ), tocmai din cauza ca portbagajul nu este unul practic. La masinile hatchback ( asa cum este Matizul, Capturul, Sandero, etc. ), portbagajul permite mult mai multe pozitii de incarcare: rabatarea banchetei spate, culisarea ei in cazul Capturului, indepartarea politei de sub luneta pentru si mai mult spatiu, s.a.
O observatie: nu discut despre cati litri are portbagajul masinii X sau a masinii Y, atata vreme cat una e berlina, iar alta hatchback.
Cateva fotografii facute inainte de plecarea in concediu, sper sa fie concludente pentru voi:

 
 











Geamantanul rosu din portbagaj, este acelasi fotografiat in casa, in fata usii, pentru a ne da seama de dimensiunile lui reale ( avand ca reper cleanta usii, etc.). Este un geamantan pentru doua persoane adulte care pleaca in concediu.
Foarte utila este si posibilitatea de a culisa bancheta din spate. Acei 10-15 cm sunt foarte importanti cand vrei sa  ' chitesti ' ceva mai multe bagae in portbagajul masinii.
CONCLUZIA: portbagajul Capturului este super-incapator pentru o familie cu 4 membri, atata vreme cat nu vrem sa luam cu noi in concediu cartonul cu 30 de oua, sacul cu cartofi si sacul cu ceapa.
Este de preferat in concediu sa luam strictul necesar in bagaje, iar portofelul sa fie cat mai plin :) si sa ne permitem sa mancam daca nu la restaurant (scump), macar o pizza, o shaorma, niste hamsii si o bere la pahar servita pe malul marii (mai ieftin).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comportament Renault Captur pe autostrada

A venit vremea concediilor si am plecat cu Capturul la Marea Neagra, la Costinesti, impreuna cu familia - doi adulti si doi copii plus bagaj...