duminică, 2 octombrie 2016

Limitatorul de viteza - o functie foarte utila

In special pe autostrada, functia de limitare a vitezei la o anumita valoare, este foarte utila. Soferul nu mai are grija acceleratiei sa nu dea cumva intr-un radar. Masinile acum sunt silentioase, trec usor de 120 Km/h, pe nesimtite.
La Renault Captur acest limitator al vitezei, stie ce viteza ai in functie de treapta in care te afli si turatia pe care o ai. Functioneaza foarte bine, nepermitand motorului sa se mai tureze. Azi am folosit acest limitator de viteza in oras. L-am setat la 54 Km/h. In treapta a 4-a, motorul este limitat la fix 2000 rpm. Renault a reusit sa puna o functie foarte utila si usor de folosit in versiunea de baza a unei masini. Se observa un trend la mai toti producatorii auto ca elementele ce tin de siguranta pasagerilor sa nu mai fie optiuni platite separat. Airbag-uri, ESP, ABS, si acum limitatoare de viteza, toate sunt acum disponibile in modelele de baza (entry level).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comportament Renault Captur pe autostrada

A venit vremea concediilor si am plecat cu Capturul la Marea Neagra, la Costinesti, impreuna cu familia - doi adulti si doi copii plus bagaj...