duminică, 9 octombrie 2016

Butonul de pornire a motorului in loc de cheia clasica

Pentru cei care au fost obisnuiti o viata intreaga sa invarta cheia in contact ca sa porneasca masina, avem o veste buna: pot avea incredere deplina in masinile dotate de acum cu buton de pornire a motorului. La Renault Captur butonul de pornire functioneaza excelent atat in sezonul rece ( la -15...-20 grade Celsius) cat si in sezonul cald la o temperatura de + 40 grade celsius. La modelul pe care il conduc, butonul odata apasat porneste motorul daca schimbatorul este in punctul mort fara a calca ambreiajul. Motorul porneste si daca schimbatoul este intr-una din trepte si este apasat ambreiajul, iar apoi apasam butonul de start.
Imi amintesc cu nostalgie de masinile mai vechi, la care primeai instructiuni clare de la tata sau de la un unchi: " nu da mult la cheie ca omori bateria " sau " nu mai o ia, ca o inecasi, are bujiile ude, trebuie scoase si uscate ca sa plece iar ".
Spunem la revedere acestor tehnologii invechite, bucurandu-nu de pornirea masinii prin simpla atingere a unui buton.
Dar ce se intampla daca motorul este pornit si din gresela mai apasam fara sa vrem acest buton ? Ei bine sunt unii care au incercat acest lucru, si nu se intmpla absolut nimic. Are probabil un senzor care nu mai permite butonului sa invarta electromotorul. Pozitionarea acestui buton de pornire este destul de jos, chiar langa zona unde iti pui portofelul sau telefonul mobil, si din dorinta de a ajunge la aceste lucruri, poti atinge acest buton.
Cred ca cel mai important este sa ai o baterie / acumulator in bune conditii, sa nu fie descarcat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comportament Renault Captur pe autostrada

A venit vremea concediilor si am plecat cu Capturul la Marea Neagra, la Costinesti, impreuna cu familia - doi adulti si doi copii plus bagaj...